fbpx

Fietsen in Drenthe

knooppuntenbordIn Drenthe kunt u gebruik maken van het zogeheten fietsknooppuntensysteem. Het Drentse fietsroutenetwerk leidt u langs de mooiste plekjes van de provincie. U bepaalt zelf uw route en het aantal kilometers dat u wilt fietsen. De routes zijn dubbelzijdig bewegwijzerd. U kunt dus in twee richtingen fietsen, van knooppunt naar knooppunt via de genummerde tracéborden.

Uniek aan het Drentse fietsroutenetwerk is dat de vele ANWB beweg- wijzerde themaroutes die de provincie rijk is, helemaal in het fiets- knooppuntensysteem zijn opgenomen. De bewegwijzerde themaroutes zijn nog steeds herkenbaar aan de zeskantige ANWB routeborden.

Wat is een fietsknooppunten-systeem?

Een fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten tracés. De kruispunten waarop de tracés bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De fiets- routes zijn uitgezet over de mooiste Drentse fietspaden. Bij ieder knoop- punt is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Hoe werkt een fietsknooppunten-systeem?

U fietst naar het knooppunt waar u wilt starten. Onthoud het nummer van dit fietsknooppunt, zodat u indien gewenst op het beginpunt ook weer kunt eindigen. Een beginpunt is altijd gemakkelijk te vinden, want het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt.

De pijlen wijzen u in de goede richting. U kunt iedere keer bij een knooppunt uw route aanpassen en zelf de afstand bepalen.

Soms zal uw gekozen fietsroute in Drenthe gedeeltelijk over een ANWB bewegwijzerde themaroute gaan. In plaats van de groen/witte borden met nummers volgt u dan tijdelijk de zeskantige ANWB routeborden. Dit wordt op de route duidelijk aangegeven met een onderbord "volg deze route".

Op elk knooppunt kunt u een keuze maken in welke richting u uw fietstocht wenst te vervolgen.

Wij wensen u veel fietsplezier in Drenthe!

Newsletter
  • Bottom-slider-8
  • Bottom-slider-4
  • Bottom-slider-3
  • Bottom-slider-7